cosmetica


TRATAMENTUL FACIAL CLASIC

Este un proces de bază al cosmeticii Teoria spune că, tratamentul facial se face o dată la 3 luni; însă, în practică este altfel (între 2 săptămâni – 3 luni). În funcție de tipul de ten pe care îl avem, de vârstă și de problemele pe care pielea noastră le are, tratamentul facial se personalizează pentru fiecare persoană în parte. Intervalul de tratament, medota de tratament și produsele folosite sunt stabilite de către cosmeticiană. Un tratament bine executat curăță tenul în profunzime, hidratează și hrănește pielea, tonifică mușchii feței, stimulează circulația sanguină. Pe când un tratament prost executat poate provoca o erupție de coșuri, poate lăsa tenul iritat și cu urme. Tratamentul cosmetic se recomandă pentru toate tipurile de ten. Durata tratamentului facial este între: 90 – 120 de minute.


0db05a66a3ad836a0ad590f9555f7031_1_large

Etapele de realizare ale trattamentului facial sunt

  • clientei se face o scurtă anamneză, pentru a se cunoaște sensibilitatea la anumite produse.
  • se demachiează fața, gâtul și decolteul, apoi se tonifică.
  • urmează expunerea la aburi (vapozon), prin care se urmărește deschiderea porilor pentru a ușura extragerea comedoanelor.
  • se extrag comedoanele (punctele negre), extragerea se face manual.
  • dezinfecția, se poate face folosind tincturi diluate – fără conținut de alcool, sau cu ajutorul electrodermului;
  • aplicarea unor substanțe concentrate adecvate tipului de ten (tenului matur se aplică un ser pentru riduri);
  • executarea masajului facial, care va cuprinde fața si gâtul. Se folosesc cremă sau ulei special pentru masaj.
  • se aplică masca specifică tipului de ten pentru 20-30 de minute
  • se aplică crema de zi cu protecție solară specifică fiecarui tip de ten;

EPILAREA CU CEARA DE UNICA FOLOSINTA

 Reprezinta cea mai eficienta modalitate de indepartare a parului nedorit de pe corp si, in plus, este durabila – firul creste in interval de 2-3 saptamani. Aceasta diminuează dezvoltarea firului de păr sub piele. Epilarea se realizează prin aplicarea de ceară pe o porţiune de piele lungă cam de 10-15 cm şi lată de 5-6 cm. Astfel, ea poate fi dezlipită rapid de pe corp, în sensul invers al creşterii firului de păr. În timp, după mai multe epilări, părul devine mai fin, iar intensitatea durerii scade. Pentru a obtine rezultate maxime, firul trebuie sa aiba cel putin jumatate de centimetru lungime. In cadru salonului folosim ceara de cea mai buna calitate 100% naturala.

Avantajele epilarii cu ceara de unica folosinta: – este igienica, nu este fierbinte, se aplica la temperatura corpului, nu rupe firele de par, poate epila chiar si cele mai scurte fire de par, min 3-4 mm, nu raman resturi de ceara pe piele, iar cele microscopice se indeparteaza usor cu produsele post-epilat; pielea nu ramane lipicioasa, nu are foarte multe contraindicatii.

 

gethumb