Epilare definitiva spl

CE ESTE EPILAREA DEFINITIVA SI CUM FUNCTIONEAZA

Epilarea definitiva SPL s-a dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente procedee de epilare din intreaga lume. Cu noua tehnologia SPL se obtine o piele matasoasa si fina, tratamentul este rapid si eficient de la prima sedinta. In timpul sedintei de epilare definitiva, aplicatorul aparatului emite flash-uri de lumina pe zona tratatata, care in contact cu pielea se transforma in caldura si se transmite prin melamina firului de par, ajung pana la radacina acestuia, distrugand-o. Prin aceasta metoda de epilare se obtine distrugerea permanenta a foliculilor de par in procent maxim posibil de atins de 95% pentru femei si 85% pentru barbati, cu variatii pentru fiecare zona a corpului. Firele ramase dupa ciclul de sedinte de tratament vor deveni foarte subtiri si depigmentate, avand un aspect usor asemanator cu velus-ul (“puful”).

CE TREBUIE SA STI INAINTE SI DUPA EFECTUAREA SEDINTELOR DE EPILARE DEFINITIVA:

Inainte de inceperea unui tratament de epilare definitiva, zona ce urmeaza a fi epilata trebuie rasa, nu trebuie sa va expuneti la soare sau raze ultraviolete (solar sau alte surse), sa nu aplicati creme sau lotiuni autobronzante, sa nu folositi ceara sau sa pensati zona ce urmeaza sa o tratati cu cel putin 2 saptamani inainte de sesiune, sa nu decolorati sau sa nuantati cu vopsea parul ce se doreste indepartat cel putin o saptamana dupa sedinta de fotoepilare, sa nu fiti sub medicamentatie : antibiotice, cortizon, orice medicamente impotriva foto sensibilitatii, sa nu folositi alcool, parfum, creme bazate pe acizi , mai ales acid hialuronic sau fructe inainte sau dupa tratament, dupa sedinta nu trebuie sa expuneti la soare sau raze ultraviolete zona tratata cel putin 15 zile, dupa sedinta trebuie folosita crema cu factor de protectie de minim 30, daca este necesara intretinere intre sedinte, folositi aparat de ras sau crema epilatoare.

CONTRAINDICATII:

Leziuni suspecte ale pielii, femei insarcinate, persoane diagnosticate cu vitiligo, utilizatori de pace-maker(by-pass), persoane aflate sub tratamente anticoagulante sau fotosensibile, persoane cu boli de piele (herpes, psoriasis, eczema, acnee)

CUM SE DESFASOARA SEDINTA DE EPILARE DEFINITIVA:

Zona ce se doreste a fi tratata trebuie rasa in aceasi zi sau inainte cu 24 ore. Se aplica un gel optic, lumina emisa de lampa aparatului de epilare definitiva are ca tinta melanina firului de par, pigmentul care da parului culoarea sa. Timp de 10 pana la 14 zile dupa efectuarea sedintei veti avea impresia ca parul continua sa creasca, acest lucru este normal, ulterior parul va cadea. Zona tratata va ramane fara par o perioada variabila de timp. Dupa un numar de sedinte, parul va creste din ce in ce mai incet iar firele ramase vor deveni din ce in ce mai subtiri si mai deschise la culoare. Ritmul de efectuare a sedintelor depinde de la o persoana la alta. Indepartarea parului nu va avea niciodata un succes de 100% si in anumite cazuri pot fi necesare sedinte de intretinere, dar rezultatele sunt absolut remarcabile, inca de la prima sedinta. In timpul emisiei de lumina puteti simti osenzatie de caldura sau piscatura. In anumite cazuri poate aparea o roseata temporara sau edem folicular. Pielea contine de asemenea melanina, de aceea este necesar ca ea sa nu fie foarte pigmentata (puternic bronzata sau piele inchisa la culoare). Este eliminata posibilitatea oricarei arsuri, dovendindu-se siguranta acestui echipament. Aparatul ofera un tratament precis, rapid, eficient si confortabil.

DE CE SUNT NECESARE MAI MULTE SEDINTE:

Pentru a avea rezultatele dorite, sunt necesare efectuarea mai multor sedinte de epilare la interval de 3 – 4 saptamani. Firul de par creste in trei faze: anagena, catagena si talogena; pe corp firele sunt in diferite faze de crestere. Doar in faza anagena firul de par este in contact cu radacina lui, deci numai acela va fi afectat de lumina pulsata. Pe picioare sau brate de exemplu, numai 20 % din par este in faza anagena iar 80 % in faza talogena. De aici se deduce necesitatea a 6-10 sedinte de tratament pentru fiecare.

BENEFICIILE EPILARII DEFINITIVE:

Comfort si comoditate, epilarea definitiva este de lunga durata si te scapa de parul nedorit in proportie de 95%, economisesti timp si bani deoarece durata unei sedinte / zona este de arpoximativ 20-30 minute. Chiar daca la inceput pare mai scumpa aceasta metoda decat epilarea cu ceara, pe termen lung economisesti bani deoarece nu mai trebuie sa mergi la salon in fiecare luna pentru epilare clasica cu ceara, iar in cele din urma costul va fi mai mic, vindecă foliculita, apariția firelor de păr sub piele reprezintă o afecțiune destul de groaznică și dureroasă. Epilarea definitivă SPL este probabil singurul tratament ne-invaziv recomandat până și de medici pentru tratarea acestei afecțiuni,vei avea pielea mai fină, epilarea definitivă de tip SPL nu doar te scapă de firele de păr nedorite de pe corp, ci are și un efect de rejuvenare locală a pielii, grație luminii intens pulsate care stimulează producția de colagen. Epilarea definitivă SPL este cea mai nouă tehnologie de acest gen, motiv pentru care nu doar rezultatele vor fi optime, ci și disconfortul pacientului va fi micșorat simțitor. Pprecizie și siguranță, după cum menționam și mai sus, epilarea definitivă de tip SPL este o procedură mult mai sigură și precisă, în comparație cu celelalte. Nu o spunem noi, ci o indică statisticile. Avantajul epilării definitive SPL (square pulsed light) stă în faptul că lumina este constantă, fără variații, micșorând astfel riscurile apariției de efecte adverse sau rezultate nesatisfăcătoare, se poate aplica pe orice zonă, pilarea definitivă SPL este un tratament potrivit pentru absolut orice zonă a corpului, cu toate că în anumite zone unde pielea este extrem de sensibilă, pacientul va resimți un disconfort mai