Microblading

Este o metoda de reconstructie si stilizare a sprancenelor prin care se construiesc fire extrem de subtiri si reale. Aceasta procedura se realizeaza fara ajutorul unui aparat, pigmentul va fi aplicat cu un instrument tip creion care are o mica lama fixa cu multe ace de unica folosinta. Acele sunt de 3 ori mai subtiri decat cele folosite in cadrul altor tipuri de aparate,iar adancimea pigmentului inserat  nu ajunge la derm, in acest fel se obtine un efect finisat si natural  al firelor de par. Aceasta tehnologie unica permite obtinerea unor rezultate imperceptibile pe termen lung.

Etapele microblading-ului:

Prima etapa este aceea de consiliere. Se dezinfecteaza sprancenele. Stilizarea si conturarea sprancenelor, stabilirea formei finale a sprancenei, in acest moment forma mai poate fi modificata in functie de preferintele personale dar si de recomandarea tehnicianului. Se aplica un anestezic local cu timp de actionare 20 min.

Se realizeaza tatuajul cu aplicarea pigmentului in linii fine cu nuante apropiate de culoarea naturala a firului de par (chiar daca initial culoarea poate parea mai intensa, intr-o saptamana  se estompeaza in proportie de 20-30%). Timp de realizare variaza intre 60-90 minute

Instructiuni de ingrijire dupa tatuaj:

Este interzisa aplicarea produselor de machiaj in zona tatuajului. Se aplica crema 1/zi timp de 5/6 zile. Nu se forteaza desprinderea cojitelor care se formeaza in urmatoarele zile dupa sedinta de tatuare cosmetica. Expunerea la soare/solar si inotul sunt interzise pentru 2-3 saptamani. Sportul excesiv, sauna si tratamentele cosmetice sunt de asemenea interzise.

Retusul: – se realizeaza dupa 1 luna, moment in care se poate corecta (ingrosa sau lungi)  spranceana daca este cazul cat si culoarea. Rezultatul final poate fi vizibil la maxim 3 saptamani dupa realizarea retusului. Aceasta tehnica  poate fi folosita si pentru a corecta si neutraliza nuantele de rosu sau albastru de la tatuajele vechi.

Contraindicatii:

Tatuajul cosmetic este interzis daca suferiti de : hemofilie, boli dermatologice, leziuni ale pielii sau hipersensibilitatea pielii la sapunuri, dezinfectanti sau alte produse cosmetice, manifestari sau reactii alergice la metale, pigmenti, coloranti sau alti sensibilizanti pentru piele, boli transmisibile, stari lipotimice, epilepsie, apoplexie, narcolepsie, deficiente imunitare, cicatrice cheloide, handicap psihic, hepatita, seropozitiv(sida), nevazatori(chiar daca sunt insotiti).