MASAJ DE RELAXARE
Masajul de relaxare este cel mai preferat in zilele noastre deoarece la tot pasul intilnim persoane obosite, stresate, extenuate, agitate. Viata agitata din zilele noastre ne face sa nu mai avem timp pentru suficienta destindere, recreare si odihna. Relaxarea este modalitatea de a lasa corpul sa se destinda, sa decontractureze toti muschii voluntari.
Masajul de relaxare prin manevrele lui lente poate decontractura musculatura, detensiona nervii, destinde creierul si elibera contracturile articulare. Ritmul lent, manevrele superficiale si o atmosfera placuta te fac sa iti abandonezi corpul si mintea sa te lasi purtat de o melodie bine aleasa pe alte tarimuri, in alte sfere mai inalte.
Dupa o sedinta de masaj relaxant ai senzatia ca ai dormit o noapte intreaga, esti destins, uiti de oboseala, corpul nu mai este asa greu, iti regasesti forta de a merge mai departe.
MASAJ ANTICELULITICMasajul anticelulitic are drept scop indepartarea celulitei si complexelor pe care aceasta le aduce cu sine. Dintre remediile naturale, masajul ocupa un loc central si o cale care nu ar trebui evitata.
Aspectul de „coaja de portocala” este determinat de o acumulare locala de grasimi, apa si toxine la nivelul tesutului adipos in diferite stadii avansate si mai putin avansate. Manevrele specifice acestui tip de masaj se combina si cu drenajul limfatic local si astfel se micsoreaza stratul de grasime, surplusul de apa si toxinele determinând o mai mare detoxifiere locala.
Efectul este amplificat prin folosirea cremelor si altor produse anticelulitice.
Pentru un efect cât mai indelungat al inlaturarii celulitei, masajul trebuie însotit de alte activitati cum ar fi:
• alergarea in aer liber
• miscari aerobice si de fitness
• excursii montane si alte activitati ce necesita un consum mare de calorii
• programe de exercitii specifice anticelulitice
• un regim alimentar specific de detoxifiere si o dieta adecvata.
REFLEXOTERAPIE
Reprezinta aplicarea de presiune adecvata pe diferite puncte si zone ale diferitelor parti ale corpului, cum ar fi picioare, maini sau urechi.
Reflexoterapeutii cred ca aceste zone si puncte reflexe corespund diferitelor organe si sisteme ale organismului si mai considera ca apasarea lor are un efect benefic asupra organelor si asupra starii generale de sanatate a persoanelor.
Beneficiile reflexoterapiei
Elibereaza de stres si rezolvarea dezechilibrelor din sistemul nervos, cum ar fi insomnia sau anxietatea, care sunt cele mai populare si benefice tratamente ale reflexoterapiei. Aceasta tehnica terapeutica ajuta la eliberarea tensiunii emotionale acumulate si reduce anxietatea psihosomatica.
Reglementeaza functiile de veghe si de somn, conferind posibilitatea odihnei complete. In plus, fata de eliminarea stresului, reflexoterapia activeaza sangele si circulatia energiei psihice. Tratarea intregului sistem nervos al organismului prin punctele de presiune ale reflexoterapiei la nivelul piciorului influenteaza direct functiile limfatice si imbunatateste functia de aparare a organismului.
Un alt beneficiu al reflexoterapiei este reglarea sistemului digestiv. Aceasta tehnica terapeutica imbunatateste metabolismul, ajutand la eliminarea toxinelor. Reflexoterapia ajuta la eliberarea acelor substante ce reprezinta un avantaj pentru sanatatea dumneavoastra. Reflexoterapia este o excelenta metoda de purificare a organismului.
Datorita analgezicelor si a efectelor de prevenire, reflexoterapia amelioreaza durerea dintr-o anumita zona, prevenind de altfel si reaparitia durerii.
Aceasta tehnica terapeutica este ideala pentru toti cei care sufera de dureri de cap. Aduce beneficii in tratamentul bolilor comune, cum ar fi cele mentionate mai sus, respiratorii, digestive, tulburari cardiace, circulatorii, hormonale, urinare, ale sistemului de reproducere, depresiei, durerilor de spate, durerilor musculare, artritei si chiar alergiilor.