by Cristina Buzila

cercei / piercing

Găurirea urechilor atât în cazul adultilor cât și în cazul copiilor este un gen de piercing – ”artă” de înfrumusețare a corpului prin găurirea în diferite zone.
Găurile în urechi se fac cu ajutorul unui pistol pneumatic medicinal – în el se ”încarcă” cercelul steril, care servește concomitent drept instrument de perforare și cercel. Pistolul înserează cercelul în ureche într-o secundă.
Este recomandata acasă dezinfectarea zonei de două ori pe zi. Totodată, cerceii trebuie miscati înainte și înapoi pentru a forma bine canalul. Puteți să faceți mișcări circulare pentru ca în canal să nu se acumuleze secreții, sau să se dezvolte țesut de granulație și cicatrici. Se face acest lucru circa 10 – 15 zile până la vindecarea completă a rănilor.
De regulă, canalul se formează în decurs de o lună când rănile se vindecă complet. În această perioadă, nu este cazul să scoateți cerceii care au fost puși la clinică, cerceii noi pot trauma canalul care încă nu este format. După vindecarea completă a urechilor puteți să purtați orice fel de cercei.

 

Derulează în sus